donderdag 21 mei 2015

De KameleonsEerste Wereldoorlog veteraan Theo is na de oorlog getrouwd met Elsa, de vrouw van een soldaat uit hetzelfde regiment waar Theo in heeft gediend. De soldaten uit dit regiment werden Kameleons genoemd omdat het allemaal schilders waren die zorgden voor camouflage. Theo krijgt mysterieuze brieven. Hij wil er kosten wat het kost achter komen van wie deze brieven komen, want deze persoon zou wel eens een geheim blood kunnen leggen. En Theo heeft wat te verbergen.

Hoewel de verleiding groot is wil ik niet te veel van dit verhaal van Henri Fabuel vertellen, want het is een briljant verhaal. Constant blijf ik mij af vragen wie deze brieven stuurt en het is ook bijzonder interessant om meer te weten te komen over de personages. Het is ook leuk om te lezen over deze Kameleons omdat we daar nooit zoveel over lezen of horen.

Het is super mooi getekend door Fabrice Le Hénanff. Het is erg realistisch getekend. Elke illustratie is een mini-schilderij, prachtig gedaan. De kleuren, van de flashbacks van het slachtveld, spatten van de pagina’s. Er is ook veel ruimte voor grote pagina-vullende illustraties.

Een prachtig album, mijn complimenten aan de makers. Een echte aanrader.

---

Tags en links:
Grafische novelle Eerste Wereldoorlog WWI WW1 WO1 WOI
Kameleons, De
Casterman uitgaven HC
Hénanff, Fabrice Le
Fabuel, Henri
Casterman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten