dinsdag 2 juni 2015

Bloed en stilte - Mulberry street



In deel één hebben we kennis kunnen maken met de jongens Ciro en Giovanni. We hebben gezien hoe hun gezinnen door de Italiaanse maffia werd uitgemoord en hoe ze naar Amerika vluchten.
In dit deel zien we hoe ze in contact komen met de Amerikaanse onderwereld. Terwijl Giovanni bevriend raakt met criminelen Bugsy, Lucky Luciano en Meyer Lansky probeert Ciro op het rechte pad te blijven. Maar dit wordt bemoeilijkt doordat de winkel van hun pleegvader wordt opgeblazen. Later wordt hij vermoord.

Het scenario, door François Corteggiani geschreven, is een rechttoe rechtaan maffia verhaal. Er zijn talloze films over dit onderwerp gemaakt. Alle standaard elementen zoals geweld en wraak zitten in deze strip. Des al niet te min is het toch een vermakelijk verhaal. Corteggiani heeft ook geschreven voor o.a. ‚Guus Slim’ en ‚De jonge jaren van Blueberry.’
Het tekenwerk is van Marc Maleskevitch, alias Malès. Zijn tekenstijl is realistisch wat mij wel aanspreekt. Meer recenter werk van Malès is de serie Hollywood, waarvan het eerste album in 2010 is verschenen.

Voor wie van maffia films en verhalen houdt is dit een aanrader. Maar deze strip voegt niets nieuws toe aan alle maffia verhalen die er tot nu toe al zijn verschenen.

---

Tags en links:
Misdaad Maffia
Bloed en Stilte - De nacht van de wolvendoder recensie
Bloed & stilte
Glénat uitgaven HC
Maleskevitch, Marc (Malès)
Corteggiani, François
Glénat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten