zondag 12 juli 2015

Ster van de woestijn



De ‚Ster van de woestijn’ is een strip in twee delen van scenarist Desberg en tekenaar Marini. De Franse uitgaven zijn van 1996. De Nederlandse vertaling van 1997 werd eerst alleen in harde kaft uitgegeven. Pas in 2001 kwam er een softcover uitgave, deze heb ik.

De strip komt langzaam op gang. We maken kennis met Matthew Montgomery en zijn gezin. We zien dat het geen gelukkige familie is. De dochter is in onmin geraakt bij haar vader Matthew. En hij houdt er in de stad een maîtresse op na. Wanneer Matthews vrouw en dochter vermoord wordt gaat hij de daders op speuren. Op het lichaam van zijn dochter is een mysterieuze ster gekerfd. Hij wil weten wat het betekend en waarom uitgerekend zijn familie is vermoord. Het hele verhaal draait daarom. Pas vanaf pagina 38 van deel 1 krijgt het verhaal vaart. Het moment dat Matthew in de stad komt waar de daders wonen.

Ik vind het helemaal niet erg dat het verhaal wat kabbelend begint. Het is een verademing eens een verhaal te lezen waarvan eerst de moeite wordt genomen om de karakters van de personages uit te werken. Marini heeft het met zwier getekend en de inkleuring is ook wel een aparte vermelding waard. De vele tinten blauw in de met sneeuw gevulde platen en de warme rode tinten van het interieur van een hoerenkast zorgen voor de juiste sfeer.

Al met al een fijne strip om te lezen.

---

Tags en links:
Misdaad Detective
Ster van de woestijn
Dargaud uitgaven
Marini, Enrico
Desberg, Stephen
Dargaud

Geen opmerkingen:

Een reactie posten