zondag 5 juli 2015

Witte Nacht - Agafia



In de twee voorgaande delen hebben we Sasja Kalitzine, generaal in het Wit Russische leger, leren kennen. De Tsjechische bondgenoten hebben een verdrag gesloten met de Bolsjewieken. In ruil daarvoor krijgen ze een vrije aftocht. Dit dwingt Kalitzine om met zijn mannen naar Mongolië af te reizen. Daar wil hij zich aan sluiten bij Ataman Semenov. Ataman Grigory Semenov was leider van de Witten in Transbaikal. Dit is een gevaarlijke reis. Ze moeten niet alleen de Bolsjewieken trotseren, maar ook Anarchisten. De vermoeide Witte soldaten willen ondertussen deserteren en overlopen naar de Bolsjewieken. Ze doden de officieren en laten Kalitzine voor dood achter.
In het tweede deel van ‚Witte Nacht’ hebben we de zangeres Nadja Plewiskaja, de nachtegaal van Koerks, leren kennen. Aan het eind van dat verhaal is ze, in ruil voor Kalitzine’s vrijheid, mee gegaan met de Bolsjewieken. Officier Rudolf, van de Bolsjewieken, heeft een oogje op haar.

Ook dit album is weer gemaakt door Neuray en Yann. Het verhaal is boeiend en leest lekker vlot weg. Je kunt merken dat er onderzoek naar de Russische Revolutie is gedaan. Hoewel dit verhaal fictie is zitten er ook waar gebeurde elementen in. Ook de tekeningen en inkleuring zijn weer mooi.

---

Tags en links
Oorlog Russiche Revolutie
Witte Nacht - De spoken van de Tsaar recensie
Witte Nacht - De nachtegaal van Koersk recensie
Witte Nacht - Agafia recensie
Witte Nacht - Wladiwostok recensie
Grigory Semyonov WikipediaOlivier Neuray Wikipedia
Yann Wikipedia
Witte nacht
Grafica HC
Neuray, Olivier
Pennetier, Yannick Le (Yann, Balac, Pearce)
Glénat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten