vrijdag 11 september 2015

Blake en Mortimer - S.O.S. MeteorenProfessor Mortimer wordt naar Frankrijk gestuurd om de oorzaak van de extreme weersomstandigheden te onderzoeken. In heel Europa vallen er hevige regen-, hagel- en sneeuwbuien. Ze zorgen voor overstromingen en stormen. Wanneer Mortimer met zijn taxi het water in rijdt raken hij en zijn chauffeur vermist. De politie zoekt Mortimer omdat ze hem ervan verdenken de taxichauffeur te hebben vermoord. Al snel wordt kapitein Blake ingeschakeld om een spionage zaak op te lossen. De verdwijning van Mortimer en de spionage zaak lijken in verband met elkaar te staan.

Meestal speelt Mortimer de hoofdrol in de Blake en Mortimer strips. Maar nu speelt Blake een belangrijke rol. Dat vind ik voor de verandering ook wel leuk.

Zowel het verhaal als de tekeningen zijn weer van Edgar P. Jacobs. Het verhaal is zeker weer boeiend en spannend geschreven. Toen dit vijfde Blake en Mortimer album in 1959 verscheen was het al weer negen jaar geleden dat het eerste Blake en Mortimer avontuur gepubliceerd werd. De strips lijken met hun tijd mee te gaan. De auto’s bijvoorbeeld zijn de auto’s die er in 1959 rond reden. De strip lijkt dus met zijn tijd mee ouder te worden. Maar Blake en Mortimer worden niet ouder. Dat zie je vaak bij lang lopende series. Ik begrijp het ook wel want als een personage oud wordt moet ie op een gegeven moment ook dood gaan en dan is de serie afgelopen. Maar eigenlijk vind ik dat, als je ervoor kiest om je personage niet ouder te laten worden, de omgeving ook in dezelfde tijd moet laten afspelen. Moet niet perse natuurlijk, maar dat zou ik leuker vinden. Dan heb je een tijdsbeeld.

Maar afgezien daarvan heb ik mij prima met dit album vermaakt.

----

Tags en links:
Science Fiction Detective
Blake en Mortimer - Het geheim van de zwaardvis recensie
Blake en Mortimer - Het geheim van de grote pyramide recensie
Blake en Mortimer - Het gele teken recensie
Blake en Mortimer - Het raadsel van Atlantis recensie
Blake en Mortimer - S.O.S. Meteoren recensie
Blake en Mortimer - De valstrik recensie
Blake en Mortimer - Het halssnoer van de koningin recensie 
Blake en Mortimer - De 3 formules van professor Sato recensie 
Blake en Mortimer - De zaak Francis Blake recensie 
Blake en Mortimer - Het Voronov-complot recensie 
Blake en Mortimer wikipedia
Edgar P. Jacobs wikipedia
Blake en Mortimer
Lombard uitgaven
Jacobs, Edgar Pierre
Lombard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten