maandag 8 februari 2016

Dossier Harding - een striprecensie


13 oktober 1951. Wanneer sir Christopher, de uitgever van Olivia, wordt vermoord besluit Francis Albany zich met de zaak te bemoeien. Hij raakt verwikkeld in een duistere familie geschiedenis.

Toen ik dit album ging lezen dacht ik; die snor ken ik ergens van en die Olivia komt mij ook bekend voor. Blijkt dat ik al eerder een Francis Albany strip had gelezen namelijk ‚Op zoek naar sir Malcolm’ uit 1984. Dit album is een paar jaar eerder, in 1981, verschenen. Ook dit album is gemaakt door tekenaar Jean-Claude Floc’h en scenarist François Rivière.

Ik vind het een verhaal met vaart erin. Albany weet, ondanks tegenslagen (wat het verhaal spannend maakt), het mysterie vakkundig te ontrafelen.

Over naar het tekenwerk. Dat vind ik prima gedaan. Het leuke vind ik dat, hoewel het verhaal zich afspeelt in 1951, Olivia zo uit de jaren 20 lijkt gestapt te zijn met haar page kapsel, sigarettenpijpje en mantelpakje met strikje. Dat terwijl alle andere personages zich duidelijk wel kleden en kappen naar de mode van de jaren 50. Maar dan gaat mijn hart altijd wat sneller kloppen als ik iets zie of lees wat te maken heeft met de jaren 20 van de vorige eeuw.

Prima album.

---

Tags en links:
Detective
Op zoek naar Sir Malcolm recensie
Dossier Harding recensie
Dossier Harding op Catawiki
François Rivière op wikipedia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten