maandag 4 april 2016

Woogee - De stad van de engelen - een striprecensie


In het eerste deel hebben we Woogee leren kennen. Hij is door inspecteur Knickerbocker op het rechte pad gebracht en heeft hem een baantje bezorgt bij de film in Hollywood.
In dit verhaal in twee delen ontmoet hij de mooie dochter van een gangsterbaas. Als deze door rivalen uit de weg wordt geruimd is de dochter haar leven niet zeker meer. Woogee voelt zich geroepen om haar in veiligheid te brengen. Dit is niet alleen gevaarlijk voor hemzelf, maar ook voor  zijn vrienden.

Ik vond het eerste deel al super en dit tweede verhaal stelt me weer niet teleur. Doordat dit verhaal over twee albums uitgesmeerd is is er wat meer ruimte voor de ontwikkeling van het verhaal. Dat vind ik altijd erg fijn. In het eerste deel zien we hoe het er in de filmindustrie aan toe gaat en hoe de mafia zich ermee verhoudt. We zien dat Woogee een onderkomen heeft gekregen bij een succesvolle scenarioschrijver. Het is een goede opbouw voor het tweede en spannende deel.
Net als je denkt dat het verhaal voorspelbaar wordt blijken de zaken toch anders te lopen.

Het tekenwerk van André Beniest, die ook voor het scenario zorgde, is weer van top kwaliteit. Er zitten heel wat leuke stereotypen in deze strip. Ook is er weer ruimte voor mooie pagina vullende platen.


Prima album een echte aanrader.

---

Tags en links:
Avontuur
Woogee 1 recensie
Woogee 2 recensie
André Beniest op de comiclopedia
Woogee op Catawiki
Recensies op stripinfo.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten