maandag 23 mei 2016

Sherlock Holmes - De reuze rat van de Sumatra - een striprecensie


 Een met een besmettelijke ziekte vergiftigde rat komt Sherlock Holmes kamer binnen rennen. Holmes weet hem nog net voor hij hem wil bijten dood te schieten. Als iemand die zichzelf de heer Sumatra noemt bij Holmes komt binnen wankelen wil Holmes het naadje van de kous weten. Vooral wanneer de heer Sumatra ook vergiftigd blijkt. Een beetje Sherlock Holmes kenner weet wel wie daar achter zit. Het is ongetwijfeld de kwaadaardige professor Moriarty die slechte bedoelingen heeft met de wereld. Het is aan Holmes om hem te stoppen.

Iedereen kent de meest succesvolste en beroemdste detective geschapen door Arthur Conan Doyle. De Sherlock Holmes verhalen verschenen eerst als feuilleton in de krant en de verhalen werden al snel populair. De boeken die daar later op volgden werden gretig gelezen en de vele films en series werden al even goed bekeken.
André Duchâteau zorgde voor het scenario. Wat ik daarvan kan zeggen is dat hij het prima heeft gedaan, hoewel ik liever had gezien dat het verhaal met één pagina uitleg was verlengt, want nu wordt op het einde verwezen naar een ander Sherlock Holmes verhaal en heb je dat niet gelezen dan kan het slot wat vreemd over komen.Het vakkundige tekenwerk is van Bruno Di Sano, die we allemaal wel kennen van zijn werk voor Rooie Oortjes. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit album leuker vind getekend dan de Rooie Oortjes omdat het realistischer is.

Prima album als je eerst ‘De hond van de Baskervilles’ hebt gelezen.

---

Genre: Detective
Links:
De hond van de Baskervilles recensie 
De rode bloedzuiger recensie
Het gevlekte koord recensie
Jack the Ripper recensie
De reuze rat van de Sumatra recensie
De aluminium kruk recensie
Het teken van de vier recensie
De bloedige ster recensie 
Sherlock Holmes op catawiki
Sherlock Holmes - Jack the Ripper op stripinfo.be
Sherlock Holmes op wikipedia
Arthur Conan Doyle op wikipedia
Jack the Ripper op wikipedia
André Duchâteau op wikipedia
André Duchâteau op de comiclopedia
Bruno Di Sano comiclopedia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten