donderdag 2 april 2015

Een avontuur van Philip en Francis - Schaduw over het Britse rijkVoor wie deze rubriek volgt weet dat ik een tijdje geleden de Blake en Mortimer strip: ‚Het geheim van de grote pyramide’ heb besproken. In deze serie, van Edgar P. Jacobs, lossen Philip Mortimer en Francis Blake allerlei mysteries op. Ik vind het een erg goede serie. Nu zijn Pierre Veys en Nicolas Barral een parodie op deze Blake en Mortimer strips gaan maken. Deze serie heet: ‚Een avontuur van Philip en Francis’. Deel één heet ‚Schaduw over het Britse rijk’ en is verschenen in 2012.
In dit deel zijn de vrouwen in opstand gekomen. Schandelijk want in de jaren 50, waarin het verhaal zich afspeelt, horen vrouwen toch voornamelijk achter het aanrecht. Philip Mortimer en Francis Blake moeten de zaak oplossen. Al snel wordt duidelijk dat aartsvijand Olrik er achter zit.

Het verhaal is geschreven door Pierre Veys. Het gebeurt niet vaak maar het verhaal is zo grappig geschreven dat ik vaak hard op heb moeten lachen. Zo is Mortimer op dieet en zorgen de mensen om hem heen er voor dat hij zich daaraan houdt. Wat hilarische taferelen met zich meebrengt.
De tekeningen zijn van Nicolas Barral. Barral heeft duidelijk een andere tekenstijl als Jacobs. Barral’s lijnvoering is vlot en hij maakt van zijn Philip en Francis karikaturen. Deze stijl, die duidelijk niet tot Jacobs klare lijn stijl hoort, spreekt mij meer aan dan die van Jacobs.

Er zijn tot nu toe drie albums verschenen. Het is zeker een serie die ik van plan ben verder te gaan verzamelen.

---

Tags en links:
Humor
Blake en Mortimer - Het geheim van de zwaardvis recensie
Blake en Mortimer - Het geheim van de grote pyramide recensie
Blake en Mortimer - Het gele teken recensie
Blake en Mortimer - Het raadsel van Atlantis recensie
Blake en Mortimer - S.O.S. Meteoren recensie
Blake en Mortimer - De valstrik recensie
Blake en Mortimer - Het halssnoer van de koningin recensie 
Blake en Mortimer - De 3 formules van professor Sato recensie
Blake en Mortimer - De zaak Francis Blake recensie 
Blake en Mortimer - Het Voronov-complot recensie 
Blake en MortimerPhilip en Francis
Barral, Nicolas
Veys, Pierre
Dargaud

Geen opmerkingen:

Een reactie posten