zaterdag 13 juni 2015

De ‚Steel Angels’In deze strip gaat piloot Silver vliegen voor de ‚Steel Angels’. Deze ‚Steel Angels’ doen aan lucht acrobatiek. Deze zijn neergestreken in Chichibango, een bananenrepubliek. Wanneer er een coup wordt gepleegd besluiten ze zo spoedig mogelijk te vertrekken. Hun vertrek wordt belemmerd door de nieuwe dictator. De oude dictator heeft namelijk alle vliegtuigen gebombardeerd en een schat mee genomen. Alleen de vliegtuigen van de ‚Steel Angels’ zijn nog te gebruiken. Silver moet met zijn collega’s de schat terug halen. Om te zorgen dat ze doen wat de dictator ze heeft opgedragen neemt hij de ‚Blonde Engel’ uit Texas in gijzeling.

Het scenario is van Mora. Hij schrijft en spannend verhaal. Je ziet zo Gary Cooper de rol van Silver vertolken. Ook grappig is dat de ‚Blonde Engel’ uit Texas zich, bij elke benarde situatie waarin ze terecht komt, waant in een film.
Het tekenwerk is van De La Fuente. Hij heeft een realistische tekenstijl die mij wel aan spreekt. Hij heeft ook voor de pulpstrip Terror getekend.

Al met al is dit album een aanrader.

---

Tags en links:
Avontuur Avonturen
Steel Angels, De
Collectie Charlie
Fuente, Victor de la
Mora Pujadas, Victor (Ricardo Martín, Víctor Alcázar)
Dargaud
Geen opmerkingen:

Een reactie posten