dinsdag 16 juni 2015

Rubine - Het verstoorde geheugen



Dit is het eerste deel van een serie in veertien delen. Rubine is een Amerikaanse politieagente. Haar broer Jay belt haar in paniek op, hij wordt met de dood bedreigt. Jay is computerprogrammeur. Voor de lol richt hij met nog twee programmeurs een clubje op. Samen hacken ze de computers van verschillende bedrijven. Het is allemaal vrij onschuldig. Ze laten alleen een blote dame als visitekaartje achter op de computers van de bedrijven. Dan vraagt iemand van de televisie of ze geld willen verdienen met het hacken van computers. Dat lijkt ze wel wat. Ze hacken bij verschillende bedrijven de computers. Het gaat goed totdat de producent van het programma wordt vermoord. Even later worden ook zijn collega programmeurs vermoord. Dan beseft Jay dat ook hij gevaar loopt. Maar welk bedrijf heeft hij tegen zich in het harnas gejaagd? Dat gaat Rubine uitzoeken en dat is niet zonder gevaar.

Wanneer dit album in 1993 wordt uitgebracht staat het internet nog in de kinderschoenen. Internetten gaat nog met een modem die over de telefoonlijn loopt. Wanneer iemand aan het internetten is is hij niet meer bereikbaar via de telefoon en mobieltjes zijn nog niet zo gangbaar als nu. Dat maakt dit album een beetje gedateerd, maar dat vind ik niet erg. Over tien of twintig jaar is dat geschiedenis en is het juist weer leuk.

Het scenario is van Jean-Claude Smit Le Bénédicte, alias Mythic. Hij schrijft een spannend verhaal wat de doorsnee politieserie uit de jaren 90 overstijgt. Hij weet humor met spanning te combineren.


De tekeningen zijn van Dragan De Lazare en François Walthéry. Die laatste zou je ook kunnen kennen van Natasja.

Na het lezen van deze strip is mijn conclusie dat dit zeker een serie is die het verzamelen waard is. Leuk.

---

Tags en links:
Detective Politie
François Walthéry wikipedia
Dragan de Lazare
Mythic wikipedia
Rubine
Lombard uitgaven
Lazare, Dragan De
Walthéry, François (Pop’s, Waltery)
Smit Le Bénédicte, Jean-Claude (Mythic)
Lombard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten