vrijdag 3 juli 2015

Tante Zenobie in Wapens voor MacaoIn dit album staan twee verhalen. Het eerste verhaal is getiteld: ‚Wapens voor Macao’.
Tante Zenobie en haar kat Stanislas gaan kamperen. Ze besluit een doodlopende weg in te slaan. Hoewel ze van de weg wordt gereden door een busje laat ze zich er niet van weerhouden om in een weiland haar tentje op te zetten. Wanneer een vliegtuig bijna land op haar tent en twee duistere figuren alle mogelijke moeite doen om haar weg te krijgen weet ze dat er iets niet pluis is. Ze is vast besloten om uit te zoeken wat er in de hand is.

Het tweede verhaal is getiteld: ‚Stanislas is verdwenen’.
Zoals de titel al luidt is Tante Zenobie’s kat verdwenen. Wanneer ze er achter komt dat er meer huisdieren vermist worden gaat ze uitzoeken wie dit gedaan kan hebben. Als ze ziet dat de graaf uit het dorp een grote klant is bij de slager wordt hij verdachte nummer één.

Het scenario is van Jean Mariette. Hij noemt zichzelf ook wel Mittéï of Hao. Hij kan niet alleen schrijven maar hij tekent ook. Zo heeft hij ‚Rik Ringers’ en ‚Ton en Tineke' getekend. Verder schreef hij ook voor ‚De Mini-mensjes’ en ‚Natasja’.

Het tekenwerk is van Maurice Maréchal. Hij begon met het tekenen van ‚Prudence Petitpas’. Deze serie wordt van 1957 tot 1967 gepubliceerd in het striptijdschrift Kuifje. Voor zover ik weet heeft Maréchal alleen de Tante Zenobie albums getekend.

Dit is mijn eerste kennismaking met Tante Zenobie. Het is een album voor een wat jonger publiek. Het zal niet voor niets zijn dat dit album is uitgegeven in de serie ‚Collectie Jong Europa’. Het verhaal is humoristisch. De slapstick humor vind ik erg grappig. De tekeningen zijn ook leuk. De personages zijn weergegeven als karikaturen. Al met al een leuk album.

---

Tags en links:
Humor
Maurice Maréchal wikipedia
Jean Mariette wikipedia
Tante Zenobie
Collectie Jong Europa - Lombard
Maréchal, Maurice (Maréchal)
Mariette, Jean (Mittéï, Hao)
Lombard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten