zaterdag 11 juli 2015

Victor Sackville 3 - De spiegel van de sfinx



Het is 1917. Victor Sackville, de spion van George V, moet naar Egypte. De eerste wereldoorlog is al drie jaar in volle gang. De geallieerden vechten tegen de Turken die aan de zijde van de Duitsers vechten. Collega Tompkins heeft een plan om valse informatie door te spelen aan de Duitsers en de Turken. Hij wil hiervoor een spionne gebruiken die voor de Duitsers werkt. Maar wanneer deze in de gevangenis belandt gooit dit roet in het eten van de geallieerden. Wanneer een lek is bij de Franse geheime dienst en een Egyptische terroristische organisatie een aanslag plant heeft Sackville zijn handen vol aan zijn opdracht de valse informatie door te spelen.

Het verhaal is geschreven door Gabrielle Borile en François Rivière. Voor zover ik weet heeft Borile alleen Victor Sackville strips geschreven. Verder heeft ze ook nog voor tv shows geschreven.
Rivière heeft ook nog geschreven voor de Francis Albany strips, verder heeft hij Agatha Christie verhalen omgevormd tot strips en ui de Collectie Detectivestrips heeft hij wat Vader Brown strips geschreven.

De illustraties zijn van Francis Carin. Hij heeft ook mee getekend aan enkele ‚Lefranc’ strips.

In het begin van het verhaal wordt niet meteen duidelijk wat de opdracht van Sackville nu eigenlijk is. Maar als het verhaal vordert wordt het toch een goed verhaal. Het is ook prima getekend. Al met al heb ik mij wel vermaakt met dit album.

---

Tags en links:
Spionage Oorlog WWI WW1 WOI WO1
Victor Sackville 1 & 2 - De Zimmermann-code 1 en 2 recensie
Victor Sackville 3 - De spiegel van de sfinx recensie
Victor Sackville 4 - Het komplot van de Ardennen recensie
Eerste Wereldoorlog Het Midden-Oosten wikipediaFrancis Carin wikipedia
Gabrielle Borile wikipedia
François Rivière wikipedia
Victor Sackville
Lombard uitgaven
Carin, Francis
Borile, Gabrielle
Rivière, François
Lombard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten