maandag 28 september 2015

Blake en Mortimer - De zaak Francis Blake

 

Er is een lek bij MI5. Er wordt gevoelige informatie doorgespeeld aan een onbekende buitenlandse macht. MI5 heeft spion Larry Jennings kunnen arresteren, maar hij is maar een klein radartje in het geheel en weet niet wie zijn superieuren zijn. Een MI5 agent die geprobeerd heeft de het spionage netwerk te infiltreren is spoorloos verdwenen. Tijd voor kapitein Blake om zich persoonlijk met de zaak te gaan bemoeien. Maar als er een foto opduikt waarop Blake staat die een geheime boodschap tussen de stenen van een standbeeld stopt lijkt het erop dat hij het lek is.

Het verhaal is van Jean van Hamme. Hij heeft ook scenario’s geschreven voor o.a. Epoxy, Corentin, Thorgal, XIII, Largo Winch en De meesters van de gerst. Het is dus niet de eerste de beste die dit verhaal geschreven heeft. Hij weet van een op het eerste gezicht voorspelbaar verhaal toch een spannend en origineel geheel te maken. Hij doet wat het verhaal betreft niet onder voor Jacobs.

De tekeningen zijn van Ted Benoit. Ik ken geen ander werk van hem. Ik moet bekennen dat deze eerste kennismaking me wat tegen valt. Het valt ook niet mee als je in de voetsporen van Jacobs en Bob de Moor moet treden. De wat grove lijnvoering loopt hier en daar wat dicht. Jammer.
Wel heel erg leuk vind ik dat dit verhaal zich weer afspeelt in de jaren 50. Ik heb het altijd raar gevonden dat de omgeving wel in de tijd vooruit gaat, maar de personages niet ouder worden.

----

Tags en links:
Science Fiction Detective
Blake en Mortimer - Het geheim van de zwaardvis recensie
Blake en Mortimer - Het geheim van de grote pyramide recensie
Blake en Mortimer - Het gele teken recensie
Blake en Mortimer - Het raadsel van Atlantis recensie
Blake en Mortimer - S.O.S. Meteoren recensie
Blake en Mortimer - De valstrik recensie
Blake en Mortimer - Het halssnoer van de koningin recensie
Blake en Mortimer - De 3 formules van professor Sato recensie
Blake en Mortimer - De zaak Francis Blake recensie
Blake en Mortimer - Het Voronov-complot recensie 
Blake en Mortimer wikipedia
Edgar P. Jacobs wikipedia
Blake en Mortimer
Lombard uitgaven
Jacobs, Edgar Pierre
Lombard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten