woensdag 21 oktober 2015

Vier vingersIk schat dat dit verhaal zich afspeelt in Amerika tussen 1870 en 1890. Een jongeman is op weg naar zijn geliefde Gwendoline die in Augusta Maine woont. Op zijn weg komt hij een oude man tegen die zegt een sergeant te zijn in het leger van hare majesteit koningin Victoria. Hij is op weg naar Quebec. Ze besluiten samen naar het noorden te trekken. Wanneer ze een groep soldaten van de cavalerie tegen komen maken ze kennis met de Indiaanse Wit Konijn. De jonge man noemt haar voor het gemak ‚Billen in de wind’. Omdat de soldaten haast hebben laten ze ‚Billen in de wind’ achter. Ze ketenen haar vast aan de oude man en deze moet hen beloven dat ze naar Fort Laramie trekken om zich daar te laten opsluiten.

Deze strip is van Milo Manara. Hij heeft zowel het verhaal als de tekeningen gemaakt. Het is een boeiend verhaal. Dit album is eerder verschenen onder de titel ‚Man van papier’. Dit vind ik eigenlijk een betere titel. Omdat ‚Billen in de wind’ hem ‚Man van papier’ noemt omdat hij graag de brief van zijn geliefde Gwendoline leest. Hij lijkt verliefd op de brief.

De tekeningen zijn ook, zoals altijd, subliem. Wel opvallend vind ik dat de cover van ‚Vier vingers’ niet lijkt te passen bij de inhoud van de strip.

Verder vind ik deze strip een echte aanrader.

Vier vingers op Youtube

---

Tags en links:
Beeldroman
De schakelaar recensie
De schakelaar 2 recensie
De onzichtbare man recensie 
Vier vingers recensie
Milo Manara wikipedia
Schakelaar, De
Zwarte reeks
Manara, Milo
Sombrero

Geen opmerkingen:

Een reactie posten