maandag 7 december 2015

De priester - een striprecensieDeze strip, uit 2006, gaat over een priester en een nukkige dokter. Dokter Jarowski gelooft in de wetenschap, dit staat haaks op het geloof van priester Vincent. Wanneer Jarowski op sterven lijkt te liggen vraagt hij naar de priester. In deze biecht verteld hij over een vreselijke zonde die hij heeft begaan. Als de dokter opknapt zit Vincent met gewetensbezwaren. Moet hij het biechtgeheim trouw zijn of moet hij de politie verwittigen. Dit geheim doet zowel Vincent als Jarowski veranderen.

Het verhaal is van Laurent Lacoste en Christian de Metter. ‚De Priester’ is niet alleen een verhandeling over de ware aard van mensen, het is ook een verhaal met een verrassend staartje. Ik vind het een prachtig verhaal.

De prachtige realistische tekeningen van Christian de Metter zijn eerder kleine schilderijen dan illustraties van een strip. Zo ontbreken de karakteristieke contourlijnen die in strips zo gebruikelijk zijn. De Metter won al in 2005 de publieksprijs op het stripfestival van Angoulême.

Al met al een prachtig album van uitgeverij Toog. Toog is een samentrekking van de uitgeverijen Talent en Oog & Blik. Talent is bekend van zijn nogal commerciële strips en Oog & Blik staat bekend om zijn auteurstrips. Ik ben blij dat ze ‚De Priester’ hebben uitgegeven zodat het een kans krijgt een breder publiek te bereiken.

Laat de cover en de titel je niet afschrikken en ga dit album lezen.

---

Tags en links
Filisofie misdaad
Priester, De
Collectie Grand cru SC
Metter, Christian De
Lacoste, Laurent

Geen opmerkingen:

Een reactie posten