vrijdag 29 april 2016

Mr Wens - Zes dode mannen - een striprecensie


Zes vrienden sluiten een pact. Ze trekken de wereld in om hun fortuin te maken. Ze besluiten over vijf jaar bij elkaar terug te komen en hun fortuin te delen. Vijf jaar later worden ze een voor een vermoord. Mr Wens wordt ingeschakeld om te achterhalen wie de moordenaar is.

Dit is een strip naar een boek van Stanislas-André Steeman. Zijn eerste boek schreef hij in 1927, maar dit verhaal stamt uit 1930. Voor dit verhaal kreeg hij in 1931 de Prix du Roman d’Aventures. Steeman werd in 1995 verkozen tot een van de Cents Wallons du siècle (honderd Walen van de eeuw) door het Instituut Jules Destrée. Zoals zoveel strips uit de Collectie Detective Comics reeks is het scenario geschreven door André-Paul Duchâteau en ik vind dat hij dat prima heeft gedaan. Door de constante dreiging van een moord blijft het verhaal spannend tot op het eind. Of dit verhaal zijn prijs waard is laat ik aan de lezer over want er zijn zoveel goede detectives geschreven in de loop van de tijd en de criteria voor wat een goede detective is is in de loop van de jaren verandert.


Het dynamische en realistische tekenwerk is van Xavier Musquera. Vooral de actie scenes zitten vol beweging. Mooi getekend naar mijn bescheiden mening.

Prima detective een klassieker.

---

Genre: Detective
Links:
De vijand zonder gezicht recensie
De moordenaar woont op nr. 21 recensie
Zes dode mannen recensie
Kaarsen voor de duivel recensie 
Mr Wens op Catawiki
Mr Wens op Stripinfo.be
André-Paul Duchâteau op Wikipedia
André-Paul Duchâteau op de Comiclopedia
Stanislas-André Steeman Wikipedia
Xavier Musquera op Wikipedia
Xavier Musquera op de Comiclopedia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten