maandag 28 november 2016

De oorlog van de Lulu’s - 1917: Het afscheid - een striprecensie


In dit vierde deel van ‘De Oorlog van de Lulu’s’ zetten de kinderen hun reis verder, dwars door een afgepeigerd Europa. Ondanks hun aangeboren optimisme beginnen ze de hoop te verliezen dat ze ooit nog de abt en hun vrienden van het weeshuis terug zullen zien. En al heeft de tegenspoed een hechte band tussen hen gesmeed, toch begint hun mooie vriendschap scheurtjes te vertonen…


Er is een periode in een kinderleven waarin kinderen in een sneltreinvaart volwassen worden en de oorlogsomstandigheden helpen hier natuurlijk ook bij. De Lulu’s zijn niet de kinderen meer die ze voor de oorlog waren. Dit levert enige spanningen op wat een nieuwe dimensie geeft aan het verhaal. Het verhaal neemt zijn tijd zonder saai te worden. Régis Hautière weet mij in ieder geval te boeien. Ook de tekeningen van Vincent Lemaire, alias Hardoc, zijn weer subliem getekend en de inkleuring, die Hardoc samen met David François heeft gedaan, zet de sfeer goed neer.

Ik vind ‘De oorlog van de Lulu’s’ een mooie serie en ik kijk dan ook uit naar ‘1918: de allerlaatste keer’ het laatste deel van dit verhaal.

---

Genre: Oorlog
Links:
'De oorlog van de Lulu's 1914 Het weeshuis' recensie
De oorlog van de Lulu's op Catawiki
Andere recensies over 'De oorlog van de Lulu's' op stripinfo.be
Hardoc op Comiclopedia
Hardoc op Wikipedia
Régis Hautière op Wikipedia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten