maandag 9 maart 2015

Professor Bell - De mexicaan met de twee hoofdenVandaag ga ik het hebben over een deel uit de serie Professor Bell.
Joseph Bell heeft echt bestaan. Hij was chirurg, kinderarts en legerarts. Zijn leerling was Arthur Conan Doyle de schepper van Sherlock Holmes. Sherlock Holmes was gemodeleerd naar Joseph Bell. Maar waar Arthur Conan Doyle alleen de kwaliteiten van Bell beschreef, beschrijft schrijver en tekenaar Joann Sfar de zwartste karaktertrekken van Bell.
De avonturen van Professor Bell zijn dan ook heel anders dan die van Sherlock Holmes.

Bij deze bespreek ik deel 1 van de Professor Bell serie: De mexicaan met de twee hoofden. Deze mexicaan is eene Pinon. Hij komt bij Bell met het verzoek om het hoofd dat zich op zijn voorhoofd bevind te verwijderen. Het begint zijn leven te veel te beheersen.
Bell weigert dit omdat het te riskant is.

Pinon laat Bell's broer vermoorden en dreigt meer familieleden van Bell te laten vermoorden als ie hem niet opereerd. Bell zint op wraak. Dit is het begin van een bizar avontuur met een vrouwenmoordenaar tegen wil en dank, een spook met complexen en een tongzoenende zombie.

Het tekenwerk vind ik wat minder maar 't verhaal maakt een hoop goed.
Het is een origineel en bizar verhaal met humor. Zo is er een gekke vrouw die graag tegen gordijnen praat omdat ze daar een spook in ziet en is er een vliegend bed.

We kennen Sfar van o.a. Donjon, De kat van de Rabbijn en heeft hij het scenario geschreven voor De dochter van de professor.

Professor Bell is zeker een serie die het verzamelen waard is.

Professor Bell Youtube

---

Tags en links:
Detective Horror Humor
Professor Bell
Collectie Blauw SC
Collectie Blauw HC
Sfar, Joann
Toog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten