woensdag 27 mei 2015

Het kruis van Cazenac 2 - De slapende engelIn het eerste deel van ‚Het kruis van Cazenac’ wordt de spion Henry Cazenac vermoord door een verrader. Henry’s broer Etienne krijgt een kruis; het kruis van Cazenac, met een geheimzinnige boodschap erin. Hij gaat op onderzoek uit en vindt de verrader. Maar deze wordt dood geschoten nog voor hij hem heeft kunnen ondervragen.

In dit tweede deel laat Etienne zich door Louise, de vrouw van Henry, overhalen om Henry’s plaats in te nemen en ook spion te worden. Zijn eerste opdracht is het brengen van een codeboek naar Rusland. Dit komt Etienne goed uit want hij geloofd dat Henry nog in leven is en dat hij zich in Rusland, het land waar Etienne geboren is, begeeft. Maar de reis naar Rusland verloopt niet zonder slag of stoot. Het vliegtuig van Louise, die een uitstekend piloot is, en Etienne worden neer geschoten door Duitsers.

In dit deel komt Etienne weer een stukje dichter bij de oplossing van het mysterie.
Het scenario is van Pierre Boisserie en Éric Stalner. Het is een goed geschreven aflevering van een serie in tien delen. Het is spannend en leest lekker vlot weg. Het maakt mij nieuwsgierig naar de ontknoping.

Het tekenwerk is van Éric Stalner. Hij heeft een vlotte manier van tekenen. Vooral de actie-scenes spatten van de pagina’s af. Prachtig.

De inkleuring van Christian Favrelle en Isabelle Merlet verdient ook een aparte vermelding. Ze maken het tot een heel sfeervol album. Warme tinten voor binnen scenes en koele blauwen voor de scenes in de sneeuw.

Het is zeker een serie die ik kan aanraden, maar de serie moet wel in volgorde gelezen worden want het is een verhaal in tien delen.

---

Tags en links
Oorlog Eerste Wereldoorlog WOI WO1
Het kruis van Cazenac 1 - De code recensie
Het kruis van Cazenac 2 - De slapende engel recensie
Het kruis van Cazenac 3 - Het bloed van mijn vader recensie
Het kruis van Cazenac (4, 5, 6) - De cyclus van de wolf recensie
Het kruis van Cazenac (7, 8, 9) - De cyclus van de tijger recensie
Het kruis van Cazenac 10 - De cyclus van de adelaar recensie
Kruis van Cazenac, Het
Dargaud uitgaven
Stalner, Éric (Martin Stalner, M. Stalner)
Boisserie, Pierre
Dargaud

Geen opmerkingen:

Een reactie posten