woensdag 3 mei 2017

Shooting Star - Marilyn Monroe - een Striprecensie


Deze zeer interessante biografie over het grootste sekssymbool dat ooit geleefd heeft vind ik erg goed. Scenaristen echtpaar Jean-François Charles en Maryse Charles-Nouwens beschrijven het leven van Marilyn Monroe aan de hand van enkele belangrijke gebeurtenissen. Om het verhaal niet te saai te maken gooiden beide schrijvers de chronologische volgorde wat in de war, maar toch wordt het nooit een warrig of onbegrijpelijk verhaal. Niet verwonderlijk want Jean-François Charles sleepte al maar liefst zes prijzen in de wacht voor zijn werk en zijn vrouw Maryse ontving in 2005 de Prix Saint-Michel voor beste Franstalige stripscenarist.


Het fantastische realistische tekenwerk is van Zbigniew Kasprzak, alias Kas. Deze Pool maakt van elke plaat een waar schilderij. Hij begon na zijn afstuderen als cartoonist te werken bij een Pools sporttijdschrift. Na twee prijzen voor zijn werk in ontvangst te hebben genomen begon hij strips te tekenen. Omdat hij dichter bij zijn lezerspubliek wilde wonen, hij maakte vooral Franstalige strips, verhuisde hij naar België. Hij ontving in zijn carrière nog vier prijzen en hij zal er waarschijnlijk nog wel een paar bij krijgen want hij is nog lang niet uit getekend.

Shooting Star: Marilyn Monroe is de derde uit de Rebels reeks. Er zijn in totaal zes albums uit deze serie verschenen en elke strip behandeld het leven van een beroemdheid, waaronder Che Guevara, John F. Kennedy, Massoud, Jim Morrison en James Dean. Alle delen, met uitzondering van Jim Morrison zijn geschreven door het echtpaar Charles en door verschillende tekenaars getekend.

Links:
Shooting Star - Marilyn Monroe Stripinfo.be
Shooting Star - Marilyn Monroe Catawiki
Marilyn Monroe Wikipedia
Jean-François Charles Comiclopedia
Kas Comiclopedia
Maryse Charles Wikipedia


Geen opmerkingen:

Een reactie posten