vrijdag 9 oktober 2015

Johnny Goodbye en de BarkerbendeDe bank waar de moeder van Howdy, de partner van Johnny Goodbye, haar geld heeft onder gebracht is beroofd door de beruchte Barkerbende. Dat laten Johnny en Howdy natuurlijk niet over hun kant gaan. Ze proberen de daders; ma Barker en haar zoons, in de kraag te vatten. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan.

Het zeer grappige verhaal is van Martin Lodewijk. Leuk is het feit dat de Barkerbende echt heeft bestaan. Nadat ma Barker was gescheiden van haar man moest ze haar vier zoons met een klein inkomen zien op te voeden. De zoons begaven zich al snel in de kleine criminaliteit. Ma wist ze vaak uit de gevangenis te praten door de agenten die ze hadden gearresteerd te overtuigen van hun onschuld. Maar de zoons gingen later over op de grote criminaliteit. Ze beroofden veel banken. Hierdoor kwamen ze op de ‚public enemy’ lijst van Amerika. De beroemde Bonnie & Clyde stonden ook op deze lijst. Toen ma Barker door de politie werd dood geschoten zat de overheid met een probleem. Het zou slecht staan dat de politie een onschuldige vrouw die alleen maar op kwam voor haar kinderen dood geschoten was. Dus de FBI bedacht dat ze dan maar de bendeleider moest zijn. In werkelijkheid is hiervoor nooit bewijs gevonden.
Voor het gemak en de humor heeft Lodewijk gekozen haar als bendeleider neer te zetten. Voor dit album werkt dat heel humoristisch. Ik heb vaak hard op moeten lachen om de slapstick humor.

De tekeningen zijn van Dino Attanasio. Hij maakt karikaturen van de personages. Erg leuk gedaan.
Mijn album is helemaal stuk gelezen en ik begrijp waarom. Dit eerste nummer uit de tweede reeks van Johnny Goodbye is zeker een aanrader.

---

Tags en links:
Humor
Johnny Goodbye - de stille ster recensie
Johnny Goodbye en de Barkerbende recensie
Dino Attanasio wikipedia
Martin Lodewijk wikipedia
Johnny Goodbye
Oberon strips gekleurd
Attanasio, Edoardo (Dino Attanasio)
Lodewijk, Martin
Oberon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten