woensdag 8 juli 2015

3 Avonturen van Professor Stratus - Het graf in de sneeuwIn dit eerste Professor Stratus album staan drie verhalen. We zijn in het jaar 1879. Professor Archibald Stratus, beroemd door zijn talloze ontdekkingen, heeft genoeg gekregen van de oppervlakkigheid van het leven waarin hij zich bevindt. Hij heeft een groot deel van zijn fortuin gestoken in de bouw van een enorm luchtschip. Samen met zijn vriend de schrijver Kuno van Straaten en zijn toegewijde huisknecht Fokke gaat hij met het luchtschip op reis.

In het eerste verhaal, ‚Het graf in de sneeuw’, vliegt hij boven de Himalaya. Ze worden overvallen door een sneeuwstorm en door ijsafzetting op de romp wordt het luchtschip te zwaar om hoog te blijven vliegen. Noodgedwongen moeten ze landen. Als ze een verlaten bergbeklimmers-kamp zien gaan ze zoeken naar de bergbeklimmers. Dit is niet geheel zonder gevaar.

In het tweede verhaal, ‚De nacht van de geweldenaar’, krijgen ze te maken met een groot zeemonster.

In het derde en laatste verhaal, ‚De brief van Stephen Hill’, vliegen ze boven een midden-Amerikaans oerwoud. Daar vinden ze een half dode man. Hij is neergeschoten door indianen. Vlak voor zijn dood vertelt hij dat zijn compagnon Jack Preston nog in het woud is en mogelijk nog in leven is. Status en Kuno gaan op zoek naar hem. Dit brengt hen in de problemen met de indianen.

Zowel de verhalen als de tekeningen zijn van Guy Counhaye. Dit deel is uitgegeven in 1990. Er zijn in totaal vier Professor Stratus albums uitgekomen, waarvan de laatste in 2011. Buiten deze serie heeft Counhaye maar weinig strips gemaakt. Wel heeft hij in 2010 het tekenwerk gedaan voor ‚De dolende ruimtevaarders’. Het scenario was van niemand minder dan Raoul Cauvin, die we allemaal kennen van ‚De Blauwbloezen’. Counhaye heeft zich, van 1981 tot ongeveer 2003, vooral gericht op het schrijven van kinderboeken. Deze werden zonder uitzondering allemaal geïllustreerd door Marie-José Sacré.

Professor Stratus op Youtube

---

Tags en links
Avontuur
 Professor Stratus - De varende vesting recensie
Guy Counhaye Wikipedia
Professor Stratus
Lombard uitgaven
Counhaye, Guy
Lombard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten