maandag 12 september 2016

Het Web - een striprecensie


Het is ergens in de verre toekomst en vijf ruimtevaarders zweven doelloos door de ruimte. Hun schip is ontploft en ze zijn naar buiten geslingerd, maar gelukkig hadden ze hun ruimtepakken aan en leven ze nog. Om voor hun onverklaarbare wijze worden ze heen en weer geslingerd tussen heden en verleden. Hoe zit dat? En weten ze te overleven?

Deze strip uit 1985 is geschreven en getekend door Dick Matena. Hoewel, ik heb het al vaker gezegd, science fiction niet echt mijn ding is vind ik dit toch een zeer origineel en leuk verhaal. Het verhaal is opgedeeld in verschillende hoofdstukken. Elk hoofdstuk behandeld de familie geschiedenis van een astronaut. En dan is er natuurlijk een apart hoofdstuk voor de ontknoping.
Wat mij vooral aansprak, toen ik deze strip door bladerde, was dat een van de astronauten terug wordt gebracht naar het slachtveld van de Eerste Wereldoorlog. Dat is namelijk een periode die mij erg interesseert.

De realistische tekeningen van Matena vind ik weer subliem getekend. Maar daar mag je zelf over oordelen.

Misschien moet ik mijn visie over science fiction strips bij stellen en mijzelf omdopen tot scifi liefhebber. Ik ben nu toch al aardig wat pareltjes in dat genre tegen gekomen. En is het niet zo dat je in elk genre goede en slechte verhalen hebt?

‘Het Web’ vind ik dus zeker een aanrader.

---

Genre: science fiction
Links:
Dick Matena wikipedia
Dick Matena comiclopedia
Het Web catawiki
Het Web strpinfo.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten