vrijdag 19 februari 2016

Strip-Tease - Een vrolijke parodie op bekende striphelden


Zoals de titel al zegt is dit een album vol met parodieën op bekende stripfiguren. Roger Brunel heeft voor zowel de tekeningen als de scenario’s gezorgd. Ook Nomen Nescio heeft wat scenario’s geschreven. Het zijn zeer geslaagde parodieën op o.a. Guust Flater, Lucky Luke, Chick Bill, Olivier Blunder, Buck Danny, Alex, Blake en Mortimer, De smurfen en Asterix. Brunel en Nescio hebben voor de scenario’s zeer goed gekeken naar de originele strips. Zo zijn de teksten van Alex en Blake en Mortimer wat oubollig en wordt er veel verklaard in de tekst. Ook vind ik het tekenwerk erg goed. Het is precies in de stijl van de originelen.
In deze strip zitten zowel grappen in de tekst als in de tekeningen. Als je het album hebt gekocht voor het bloot zul je misschien teleur zijn gesteld, want afgezien van een enkele blote borst is er weinig bloot te zien. Zoals de parodie op Enak in Alex zegt: ‘Ik ga steeds zo staan dat er niet teveel bloot te zien is!’

Ik vind dit een erg geslaagd album. Het is niet verwonderlijk dat Brunel er in 1981 de Grand Prix Saint-Michel in Brussel voor kreeg. Ik kijk uit naar de andere twee delen.

---

Tags en links:
Humor Erotiek
Strip-Tease - Een vrolijke parodie op bekende striphelden recensie
Strip-Tease - Striphelden voor volwassenen recensie 
Strip-Tease op catawiki

Geen opmerkingen:

Een reactie posten