maandag 9 november 2015

Outlaw 2 & 3

 

In het eerste deel hebben we kennis gemaakt met Jason Picklight. Zijn moeder droeg hem, op haar sterfbed, op zijn vader te zoeken en wraak op hem te nemen voor het in de steek laten van Jason en zijn moeder. In het tweede deel, mijngangen en roze coyotes, brengt Jasons zoektocht hem in het mijnwerkersstadje Nickel town. Geheel onverwacht krijgt hij daar een warm onthaal wanneer de bewoners horen dat hij de zoon is van de man die het stadje heeft gesticht. Maar er zijn ook mensen die hem weg of dood willen hebben.
In het derde en laatste deel, marketentster en soldaatjes, gaan Jason en zijn vrienden in dienst van het leger. Zo hoopt Jason dichter bij zijn vader te komen.

Deze twee delen volgen de trend van het eerste, Jason komt ongewild in allerlei grappige situaties terecht. Jason begint in het eerste deel als een onbeholpen jonge man, maar in het derde deel weet hij al precies wat hij wil. Ook leuk is het personage die Nigger wordt genoemd. Hij weigert zich te berusten in het feit dat zwarten een ondergeschikte plaats in de samenleving hebben. In het tweede deel zet hij zich in om de situatie van de mijnwerkers, die ronduit slecht is, te verbeteren. In deel drie constateert hij dat er wel een zwart regiment is, maar dat het geleidt wordt door blanken.

Dieter en Fourquemin leveren hier prima werk af. Ik heb mij er in ieder geval mee vermaakt.

---

Tags en links:
Western
Dieter wikipedia
Outlaw [Fourquemin]
Collectie Rebel SC
Fourquemin, Xavier
Teste, Didier (Dieter)
Talent

Geen opmerkingen:

Een reactie posten